1era graduació del curs de carnissers-xarcuters impartit pel Gremi, Creu Roja i Incorpora

LA PRIMERA PROMOCIÓ DE CARNISSERS EN FORMA JA S’HA GRADUAT

El passat mes de desembre es va graduar la primera promoció d’alumnes d’ajudants de dependents de carnissers-xarcuters promogut pel Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines, realitzat per Creu Roja Girona i finançat pel programa Incorpora de la Caixa.

El curs es va publicitar utilitzant les noves tecnologies amb el lema: jo vull ser carnisser@. Gràcies a això es va poder anar a buscar el públic que es volia: gent jove amb ganes d’aprendre un ofici de zero.

Des de fa molts anys el nostre sector està demandant nous professionals per seguir al capdavant de les nostres carnisseries-xarcuteries. Tot i així hi ha molta oferta de llocs de feina, però és difícil trobar personal qualificat i format.

Una de les raons era la inexistència, almenys a les comarques gironines, de cursos de formació bàsics per a persones que es volguessin començar a dedicar al nostre ofici, el de carnisser-xarcuter, tenint en compte que des del 2008 és va eliminar el Grau Mig de Formació Reglada.

Un total de 17 aspirants a carnissers-xarcuters es van formar durant dos mesos en molts d’àmbits del sector: coneixement i desfet de les peces, atenció al client, manipulador d’aliments, coneixement del sector, etc. Un munt d’assignatures impartides per Creu Roja i el Gremi, de la mà del carnisser-xarcuter Joan Gironell, i de l’ajuda de molts companys carnissers del Gremi que el van ajudar amb la formació les classes a l’aula del Mercat del Lleó.

Gràcies al Gremi els alumnes van poder sortir i conèixer diferents models de carnisseria. Van conèixer de primera mà les experiències del sector, explicades en primera persona, pels propietaris dels negocis. I un cop van acabar les classes teòriques van fer les pràctiques a diferents carnisseries de les comarques gironines.

Ara per ara la meitat dels alumnes que es van inscriure i acabar amb èxit el primer curs ja tenen un contracte de treball en alguna de les carnisseries agremiades de les comarques gironines. I per part del Gremi ja s’està treballant en la 2a edició del curs d’ajudant de dependent en carnisseria-xarcuteria.